Welk speelgoed is populair

Mario Mijn Blik erop

De pepernoten en chocoladeletters vliegen de winkels uit en Sinterklaas is druk bezig met het bestuderen van zijn grote rode boek. De gespannen en zenuwachtige kindjes hebben mooie verlanglijstjes gemaakt. Zijn opdracht is daaruit een keuze te maken en de wensen en verlangens van de kinderen te laten uitkomen. Nou is Sinterklaas daarin afgestudeerd dus dat gaat wel goed komen. Maar dit jaar is het een beetje anders..

Dit jaar moet de Sint, in verband met het coronavirus, online zijn inkopen doen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel webshops waaruit hij kan kiezen, met een ontzettend uitgebreid aanbod met populair speelgoed in 2020. De populaire webshop bol.com levert populair speelgoed de volgende dag al in huis. Je kunt bovendien genieten van gratis verzending vanaf slechts 20 euro. En eerlijk is eerlijk, het meeste speelgoed kost vaak wel iets meer dan dat bedrag.

Wat is op dit moment populair speelgoed?

Voor iedere leeftijdscategorie is er wel iets anders wat ze leuk vinden. Voor veel kinderen blijft LEGO een favoriet. Ook in 2020 is het nog razend populair. Ook de Nintendo Switch is bij veel leeftijden, voor zowel jongens als meisjes. één van de meest gevraagde cadeautjes.

Er zijn zoveel mogelijkheden dat het selecteren van de leukste cadeautjes een lastige taak is. Gelukkig zijn de winnaars van de ‘Speelgoed van het jaar’- verkiezing weer bekend gemaakt! Dit maakt het misschien voor de Sint iets makkelijker om te kiezen.

'Speelgoed van het jaar 2020'

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt door de speelgoedbranche georganiseerd om consumenten te helpen met het maken van een keuze van het aangeboden speelgoed. De jury wordt zo breed en evenwichtig mogelijk samengesteld. Vervolgens bepaalt de consument welk speelgoed de eerste plaats toegewezen krijgt door te stemmen op hun favoriete speelgoed

Vaak wordt gevraagd hoe het jureren van de vakjury in zijn werk gaat. Dat is te zien in het filmpje hieronder.

De winnaars

De winnaars voor de verlanglijstjes:

O t/m 3 jaar

Bij deze leeftijdsgroep wordt er rekening gehouden met het feit dat baby’s de wereld nog aan het verkennen zijn en vooral geïnteresseerd zijn in felle kleuren en geluidjes. De twee genomineerde producten waren ‘Playmobil 1-2-3. Mijn meeneem kinderdagverblijf’ en ‘SmartMax my First Sounds & Senses‘, de laatstgenoemde werd als winnaar verkozen. Schudden, rammelen en bouwen, gebruik de staven om muziek te maken!

 

4 en 5 jaar
De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Kinderen van 4 en 5 jaar spelen graag vader en dochtertje of andere rollenspellen! De vakjury heeft vier spellen genomineerd, waarvan Jaak en de bonenstaak de winnaar bleek. Kan jij Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Ontdek de magie van dit sprookje met dit ”bewegende” puzzelspel voor jonge kinderen.

6 en 7 jaar
Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn erg competitief ingesteld en willen graag beter zijn dan de ander. Eén van de spellen die daar goed op inspeelde, en tevens de winnaar is van de verkiezing in deze leeftijdsgroep is het spel ‘LEGO Avonturen met Mario Starter set‘. Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startbaan  kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

8 en 9 jaar
Rond deze leeftijd zijn kinderen heel nieuwsgierig, willen ze veel nieuwe dingen uitproberen en spelen ze graag spelletjes. Ze spelen graag informatieve spelletjes of spelletjes voor de lol, zoals het spel ‘Lama‘. Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

10 en 11 jaar
Wanneer kinderen deze leeftijd bereiken zijn ze vaak wat sneller bereid om moeilijkere spellen te doen. Dit biedt hen een grotere uitdaging dan een (te) gemakkelijk spel. ‘De zoektocht naar El Dorado‘ is door de consument tot de winnaar verkozen in deze leeftijdsgroep. Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen?

12 t/m 17 jaar
Vergis je niet, ook voor deze leeftijdsgroep is er een groot aanbod wat betreft speelgoed. Dit jaar is ‘Stay Cool‘ tot speelgoed van het jaar verkozen. In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en de speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen moeilijke vragen die diepgaande kennis vereisen. Zo zitten er alledaagse vragen, persoonlijke vragen, maar ook behendigheids- of snelheidsopdrachten tussen. Ideaal dus voor een gezellig avondje multitasken met vrienden of familie!

18 plus
In deze periode, waarin veel mensen tijd in huis doorbrengen, worden er veel puzzels gemaakt, spellen gespeeld die je kennis testen en nog veel meer! De winnaar van de verkiezing in deze leeftijdscategorie is ‘De Crew‘, een kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verschillende missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en samenwerkt. Eén foute kaart kan einde missie betekenen. Durf jij het aan?

Help, ik weet het nog steeds niet

Ben je er als Sint nog steeds niet helemaal over uit? Heeft mijn lijst met populair speelgoed in 2020 nog niet gezorgd voor datgene dat je als Sint echt graag wilt geven? Dan kun je eventueel ook de cadeauvinder van bol.com raadplegen. Je kunt hier simpelweg aangeven of het voor een jongen of een meisje is, wat zijn of haar leeftijd is, wat zijn of haar interesses zijn en hoeveel geld je te besteden hebt. Op basis van wat je invult komt er dan populair speelgoed naar voren. Dat maakt het kiezen hopelijk wat gemakkelijker.

Sinterklaas vieren wordt dit jaar zowiezo anders dan de vorige jaren. Daar heb ik in mijn andere blog ‘Creatief sinterklaas vieren‘ wat ideeën voor bedacht om het dit jaar toch een gezellig en leuk sinterklaasfeest van te maken. Deel en gebruik mijn tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *