Hoe leer ik beleggen?

Hoe leer in beleggen?

Je zou het niet zeggen, maar iedereen kan beleggen!

Het idee dat beleggen iets is voor schreeuwende mannen in grijze pakken op het Damrak in de Amsterdam is écht verleden tijd. Misschien heb je er in de media al iets over gehoord, maar beleggen is tegenwoordig super hip. Van jong tot oud, hoger tot praktisch opgeleid, iedereen doet het en het leuke is; Iedereen kán het. Ja, ook jij! Ik ga je uitleggen hoe je eenvoudig start en voordat je het weet word jij slapend rijk. Maar pas op, slapend arm worden is ook een risico!

Hoe leer in beleggen?
MobileMobile

Beleggen: Hoe?

Je moet natuurlijk ergens beginnen, maar waar is dat dan? Zoals gezegd hoef je niet meer naar de fysieke beurs om een echte belegger te worden. Dit kan tegenwoordig, zoals bijna alles, gewoon vanuit je luie stoel thuis. Er zijn zelfs super overzichtelijke apps van zogenaamde brokers die het erg eenvoudig maken om te starten.

Een veelgebruikt voorbeeld hiervan is De Giro. Hierbij betaal je geen zogenaamde instapfee, dus mocht het niet bevallen dan ben je niet de eerste euro’s sowieso al kwijt voordat je überhaupt winst hebt behaald.

Ook biedt jouw eigen vertrouwde bank wellicht de mogelijkheid aan om te beleggen, dit is vaak wel iets complexer. Een (online) adviesgesprek aanvragen is raadzaam. De Rabobank heeft daarnaast een leuk alternatief op echt beleggen, dit is namelijk de app Peaks. Hierbij maak je automatisch geld over naar je beleggersrekening bij elke pintransactie die je doet, dit wordt vervolgens belegd naarmate van het risico wat jij wilt. Super leuk! Probeer het maar eens.

Beleggen: Waarin?

Aandelen, indexfondsen, obligaties.. De termen duizelen je voor de ogen. Dat begrijp ik. Heel kort uitgelegd zijn aandelen stukjes van een bedrijf die je koopt, mocht het bedrijf meer waard worden dan stijgt de waarde van jouw aandeel. Obligaties zijn leningen aan een bedrijf, je leent als het ware je geld uit zodat het bedrijf kan investeren en dus kan groeien. Hierover ontvang je rente. Wil je echt weinig risico lopen, dan kun je denken aan staatsobligaties. Met een staatsobligatie leen je geld aan de overheid. Met dat geld kunnen overheden investeren in nieuwe projecten of infrastructuren. De looptijd van je investering in staatsobligaties wordt onderling afgesproken. Een staatsobligatie is een aandeel met een vast inkomen.

Tenslotte indexfondsen, dit is een pakketje aandelen samengesteld door experts waarbij je niet kiest voor één bedrijf maar een groepje samen. Een soort van gespreid risico. Het is maar net wat jou aanspreekt en wat je met je geld wilt bereiken.

Beleggen: Maak er iets leuks van!

Beleggen is leuk omdat je er ‘geld mee verdient’, of verliest maar daar hebben we het natuurlijk liever niet over. Maar het is ook vooral leuk omdat je nieuwe kennis opdoet. Het betreft echter wel complexe materie, lees je dus online goed in: volg Webinars, lees boeken en kijk filmpjes.

Het boek wat ik graag wil adviseren om het beleggen onder de knie te krijgen is ‘Blondjes beleggen beter‘. En dit is echt niet alleen voor vrouwelijke blondjes. 

 Ik kan het boek zeker aanraden voor mensen die de eerste stappen op de beurs willen gaan maken. Het is een duidelijk boek. Logische opbouw. Alles in ‘Jip en Janneke’ taal uitgelegd.

Neem vooral eens een kijkje op de site/blog van Janneke Willemse: www.blondjesbeleggenbeter.nl. Op deze site is ontzettend veel interessante informatie te vinden.

Bewezen Succesvol Beleggingssysteem

Online is onwijs veel te vinden, bijvoorbeeld het online programma Bewezen Succesvol Beleggingssysteem (uwgratisboek.nl) geeft een goed inzicht. Daarnaast is mijn ervaring dat het echt gaat leven wanneer je een groepje mensen om je heen verzamelt waarmee je de kennis kan delen en ervaringen kan uitwisselen. Dus stel in je omgeving voor een beleggersclubje te beginnen en voor je het weet solliciteer jij als financieel expert. Succes!

Hoe zou het voor u zijn wanneer u op een dag een maandelijks inkomen krijgt uit uw beleggingen ?

Zonder dat u hier heel veel tijd in hoeft te investeren of grote risico’s loopt? 
 
 
Een inkomen dat doorloopt op de automatische piloot?
 
 
Of u nou op vakantie bent, op een terras zit, met vrienden iets leuks doet of wat anders leuks.
 
 
Dag in dag uit …

Begin vandaag nog met succesvol beleggen! Probeer het gewoon eens en je zult zien dat het echt niet zo moeilijk is.

Succesvol beleggen

Hoe vindt u de juiste aandelen?
gratis boek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *