Beste series op Netflix

Beste netflix series

Mijn top 5 beste Netflix series 2020

Helaas moeten we nu wat vaker binnen blijven door het coronavirus maar dit heeft ook z’n voordeel. Ze gaan de klok terug zetten, de avonden worden donkerder en langer. Dus…

Hoe fijn is het dan om ’s avonds of op de lazy zondagmiddag lekker, onder een dekentje op de bank,  je favoriete en beste Netflix serie te kijken. Samen met je favoriete drankje. Of dat nou lekkere warme chocomelk is of die heerlijke witte wijn die je vorige week heb gekocht. Maakt niet uit. Als ze spannend en boeiend zijn dan kan in principe Willem Alexander binnen komen. Jouw krijgen ze daar niet meer weg!

Publiekstrekkers

Netflix heeft ook zoveel te bieden. Het zit stampensvol goede series. Je ziet door de bomen het bos niet meer en de meeste grote hits zoals ‘Breaking Bad’, ‘Stranger things’, en ‘La Casa de Papel’ zijn bij de meeste wel bekend. 

Maar er zijn nog een aantal andere series die zeker op dat niveau liggen. Daarom heb ik een aantal Amerikaanse series en Netflix grootste publiektrekkers op dit moment, de beste spaanstalige Netflix series, op een rijtje gezet. Spaans is een heerlijke taal. Als het verhaal zich afspeelt in een mooi spaanstalig land dan heeft dat een bepaalde aantrekkingskracht en dat werkt erg verslavend! 

Beste Netflix series

VIVIR SIN PERMISO

Vivir sin permiso is een spannende Spaanse dramaserie. Het verhaal ontwikkelt zich in Galicië over de geschiedenis van ‘Nemo Banderas’, een man die altijd verbonden was met de de Galicische drugshandel, en nu een van de belangrijkste mensen is van de provincie. Hij runt het bedrijf OpenSea, dat wordt gebruikt als dekmantel voor zijn drugshandel

Nemo raakt in paniek als bij hem de ziekte Alzheimer wordt vast gesteld. De zakenman probeert het te verbergen ten koste van alles, terwijl hij begint met de keuze van zijn opvolger.

Het is hier waar het gevecht begint, van zijn eigen kinderen, om de macht in handen te krijgen. Aan de andere kant is er zijn peetzoon en rechterhand Mario Mendoza, een briljant advocaat, die er alles aan doet om het stokje van Banderas over te nemen.

Echt, geloof me, dit gaat je nachtrust kosten. Hier blijf je naar kijken!

2 seizoenen / 23 afleveringen

5/5

Ozark

Ozark  deze spannende netflix serie gaat over een financieel adviseur Marty Byrde. Hij wordt gedwongen, door zijn financieële kennis, om geld te gaan witwassen in Ozark. Een streek in het midden van Noord-Amerika.

Dit gaat goed, samen met zijn gezin. Hij leidt op het eerste oog een heel normaal leven. Maar dan gaat het witwassen verkeerd en komt hij in de problemen met het drugskartel.

Marty spreekt af om een nog grotere witwaspraktijk op te zetten. Daarbij loopt hij in dat netwerk tegen allerlei ingewikkelde problemen aan. 

Met veel moeite probeert hij zijn gezin te redden terwijl de familie helemaal niet past in het harde wereldje van de drugs. Toch moeten ze dealen met alle dingen die bij het samenwerken met een drugskartel komen kijken.

Super spannend en verslavend!

3 seizoenen / 30 afleveringen

4.5/5

La Reina del Sur

La Reina del Sur is dé nieuwe Netflix-serie over de Spaanse onderwereld die je gezien moet hebben. La Reina del Sur is Spaans voor ‘koningin van het zuiden’. En daar gaat de serie over. De koningin van het zuiden is Teresa Mendoza. Ze is de hoofdpersoon, waar iedereen op jaagt.

Een jonge Mexicaanse vrouw die een terug getrokken bestaan lijdt. Door haar verleden heeft ze een andere naam en ze hoopt dat niemand daar ooit achter komt. Dan wordt haar dochter ontvoerd en begint het kat-en-muisspel met vele vette actiescenes. Ze weet niet meer wie ze wel en niet kan vertrouwen.

Echt een spannende top serie waarbij je op het einde van elke aflevering zegt: nog eentje!

1 seizoen / 60 afleveringen

4.6/5

Slasher

In de horrorserie Slasher maak je kennis met Sarah Bennett. Ze gaat samen met haar man Dylan terug naar Waterbury. Daar gaan ze wonen in het huis waar jaren geleden haar ouders werden vermoord. Zodra Sarah terug is starten de moorden opnieuw in het dorp. Dit is het werk van de beul, The Executioner, genoemd. Hij haalt zijn inspiratie voor de moorden uit de 7 hoofdzonden.

Het 2e seizoen speelt zich af in de canadese winterwildernis. Het verhaal gaat over een groep van voormalige zomerkamp-mentoren die gedwongen zijn om terug te keren naar het geïsoleerde kamp om bewijs te verzamelen over een misdaad die ze begaan hebben in het verleden.

Het laatste seizoen vindt plaats in een appartementencomplex waar The Druide zorgt voor dood en verderf onder de bewoners. Maar wie is die druïde en wie kan hem/haar stoppen?

Elk episode is gecentreerd rond een gemaskerde moordenaar met een onbekend motief voor het doden van hun slachtoffers. Zoo spannend!

Slasher vind ik echt een aanrader voor horrorfans. De serie bevat spanning, actie maar zeker ook een goed verhaal. Tip: kijk seizoen 1 tijdens Halloween!

3 seizoenen / 24 afleveringen

4.4/5

Homeland

In de politieke dramaserie Homeland, speelt Carrie Mathison, een CIA-agent, die ervan overtuigd is dat een Amerikaanse marinier een spion is voor Al Qaida. Deze marinier is acht jaar lang krijgsgevangene geweest van Al Qaida en is in de ogen van de CIA een bedreiging voor de nationale veiligheid. 

Een van Carries informanten uit Beiroet tipt haar over een mogelijke aanslag op de Verenigde Staten. Dan begint een duizelingwekkende race tegen de klok…

Een compliment voor de schrijver, om zo’n verhaal neer te zetten, waarin zoveel gebeurt.

Sterke verhaallijn, goed geacteerd en van begin tot het eind super spannend!

7 seizoenen / 84 afleveringen

4.6/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lees je ook mijn Kookboeken top 10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *