De lekkerste appeltaart

De lekkerste appeltaart met Amaretto

De dagen worden korter, de feestdagen kijken om het hoekje, het moment van het jaar dat ik de kriebels krijg om thuis lekkere recepten te gaan maken. Om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan. Dat werkt volgens de onderzoekers ook erg ontstressend.

Volgens die onderzoekers is het bakken of koken van een gerecht dé manier om je stressniveau omlaag te krijgen. ‘Omdat je creatief bezig bent, worden de creatieve delen van je hersenen geactiveerd. Het is een uitlaatklep die er net zoals wanneer je muziek maakt of schildert, voor zorgt dat je je hoofd leeg kunt maken.’ Nou… en dat kunnen we allemaal goed gebruiken in deze tijd!

Nog een voordeel: Je huis ruikt heerlijk als je een appeltaart hebt gebakken (niet voor niets een van de verkooptrucs bij het verkopen van een huis)

De lekkerste appeltaart met Amaretto

De lekkerste appeltaart met ameretto

Dus aan de slag! Ik heb mijn blik laten vallen op de categorie appeltaart. En als het op appeltaartrecepten aankomt dan mag mijn állerlekkerste appeltaart recept niet ontbreken. Dat is zonder twijfel mijn lekkere appeltaart met Amaretto! Een zalig recept met een heerlijke smaak en geur.

Het is een recept met weinig ingrediënten. Ik vind dit het lekkerste appeltaart recept. Het is niet alleen makkelijk, maar ook snel. Zo zet je na een uur een heerlijke appeltaart op tafel. Heerlijk voor bij de koffie maar ook erg lekker als dessert met een bolletje kaneel of vanille ijs en wat slagroom.

Ingrediënten

  • 1 kilo goudrenetten (ongeveer 6)
  • 250 ml Amaretto
  • 2 eieren
  • 200 gram koude boter in blokjes
  • 175 gram basterdsuiker (150 en 25 gram)
  • 75 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • theelepel zout
  • 300 gram bloem
De lekkerste appeltaart met Ameretto

Aan de slag!

Bereiding

  1. Schil de appels, snijd deze in stukjes en doe ze samen met de Amaretto in een kom, die je kan afsluiten, in de koelkast. Laat dit ongeveer 3 uur staan. Roer het na 1,5 uur even om.
  2. Laat de appelstukjes uitlekken in een vergiet en meng dit met 25 gram basterdsuiker en de kaneel. Wel ondertussen de rozijnen in lauwwarm water (ongeveer 10 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Maak nu het deeg, neem de koude boterblokjes en voeg hier een ei, de bloem, het zout en 150 gram suiker aan toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  5. Vet een bakblik in en rol het deeg uit met een deegroller en bedek de bodem en de zijkanten van de vorm hiermee. (bewaar nog wat deeg voor de reepjes op de bovenkant)
  6. Bestrooi de bodem met het paneermeel
  7. Verdeel het appelmengsel over de springvorm.
  8. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.
  9. Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar
  10. Haal uit de oven en laat licht afkoelen voor je de heerlijke lauwwarme appeltaart opdient. Serveer met vers geklopte slagroom.
De lekkerste appeltaart met Amaretto
De lekkerste appeltaart met Ameretto12

Lees ook mijn andere blog over 10 kookboeken met nog meer heerlijke recepten!

Mijn blik erop instagram

Heb jij dit recept gemaakt?

 
Tag @mijnblikerop.nl op instagram met de hashtag #mijnblikerop #amarettoappeltaart
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *