8 ideeën die je lockdown een stuk zinvoller maken.

Lockdown ideeën

Pas op; Slaapgebrek gevaar!

We naderen alweer bijna het einde van januari, Blue Monday hebben we achter de rug én we hebben de eerste sneeuwvlokken gehad. Ik zei het eerder al; Ik kom de komende tijd met alleen maar leuk nieuws! Dat die sneeuwvlokken op één hand te tellen waren, Blue Monday toch best wel zuur was en na januari óók nog februari komt verzwijgen we dan maar even.

Zoals je misschien wel merkt in deze tweede lockdown, zijn de dagen korter dan in maart maar lijken de avonden juist langer. Zeker wanneer je de hele dag ook al thuis binnen hebt gezeten. Maar wij zetten samen meteen de positieve knop om en ik geef je dan ook graag acht ultieme tips om die lange avonden (of dagen) leuk in te vullen. Voor je het weet raak je er zo verslingerd aan, dat die wekker ’s ochtends opeens wel heel vroeg gaat.

Eerder heb je al kunnen lezen dat een mens blij wordt van iets nieuws leren. Wat dat nieuws dan is, daar ga ik je mee op weg helpen. Kom maar op met die ideeën:

1. Heel Holland Tekent | bychantalv

Vertel eens eerlijk, wanneer heb jij voor het laatst zonder reden een tekening gemaakt? Jep, hier komen we ook niet verder dan de basisschool. Toch vond je dit vroeger waarschijnlijk enorm leuk en zodra je start met de online cursus bij de altijd energieke Chantal is dat enthousiasme méteen weer terug. In acht weken neemt ze jou mee in de techniek achter tekenen met concrete opdrachten én feedback. Super leuk, super inspirerend!

Heel Holland Tekent

2. FitChef Family – Het kookboek voor het hele gezin!

Deze is zóó leuk!

Na al het thuisonderwijs zijn je kinderen waarschijnlijk lekker gaar en misschien (eindelijk!) wel even klaar met een beeldscherm. Wist je dat er naast deze manier van leren ook nog veel andere opties zijn? Eén daarvan is door daadwerkelijk dingen te doen. Grijp deze knusse thuistijd dan ook aan om je kids te leren koken, het FitChef Familiy boek is hier het perfecte uitgangspunt voor. De recepten zijn kindproof en tevens (redelijk) gezond. Win-win situatie; Jij hebt straks een kind wat voor je kookt en het voorkomt de wel bekende coronakilo’s.

 

3. Start een wijnproeverij club

We weten allemaal: Wijn is fijn. Met mate uiteraard en met maten is het nog fijner. Nu je niet offline met veel vrienden kan afspreken en dit helaas ook nog wel even zo blijft is er natúúrlijk ook hier een online oplossing voor. Maak een appgroep en stuur vooraf een boodschappenlijstje zodat iedereen inkopen kan doen. Of bestel je wijn proefpakket voor thuis bij www.proef.nl. Plan een moment (zaterdagavond is zéér geschikt) en ga met al je vrienden online wijntjes proeven en keuren. Uitspugen mag, maar hoeft zeker niet! Combineert perfect met een kaasplankje. Coronakilo’s? Die gelden op zaterdagavond niet.

Wijnproeverij
Samen kaarten

4. Verzamel een groep mensen waarmee je kunt kaarten

Kaarten voor oude mensen? Neejoh, super retro! Zoals we ook een opkomst zien aan snooker, bowlen en bingo neemt ook het aantal mensen wat aan Bridge of klaverjassen doet toe. De start is wellicht even lastig, maar een heldere uitleg van medespelers en Google bieden uitkomst. Ook hier is een online tussenoplossing voor zolang we in lockdown modus zitten, combineer het met een gezellig Zoom sessie en je hebt een avondvullend programma. Voor de online versies kijk op deze website, daar worden veel tips gegeven over goed werkende apps en online programma’s.

5. Maak je eigen sieraden

De creatieve vibe na het tekenen helemaal te pakken? Top! Dan gaan we nog even door. Want sieraden maken klinkt super ingewikkeld en het is ook wel even next level vergeleken met tekenen maar niet minder leuk. Op Beads and Basics vind je een aantal voorbeelden en spulletjes die je kunt bestellen. Ook hier bieden online filmpjes weer uitkomst wanneer je in de knoop raakt. Wel even wachten tot je bestelling binnen is, maar dan heb je ook avonden plezier!

Leer fotograferen

6. Leer fotograferen!

Ooit in een opwelling zo’n dure spiegelreflexcamera gekocht? Dan is dit hét moment om hem weer af te stoffen. Geen camera in huis maar wel zin om dit te gaan doen? Bol.com biedt uitkomst in dagen waarin veel winkels gesloten zijn! Een foto maken met een echte camera is wel even wat anders dan met je Iphone, een cursus is dan ook zeer welkom. Om erachter te komen of echt fotograferen iets voor je is, dan is de cursus van Mark de Rooij echt iets voor jou (kijk hier). Hij geeft namelijk een gratis fotografie cursus online waarbij je de basis tips & tricks verklapt krijgt. Dus, ga jij voor de picture perfect deze winter?

7. Samen Netflix kijken

Heb je een abonnement op Netflix? Dan kun je ook samen met andere Netflix-abonnees een serie of film kijken terwijl de anderen gewoon in hun eigen huis zijn. Iedereen die meekijkt kan berichtjes typen die voor de anderen op het scherm te zien zijn. Als je samen Netflix wilt kijken heb je allemaal een computer met een Chrome-browser nodig. Ook moet iedereen Netflix Party downloaden. Nu kun je een serie starten en daarna klikken op de letters NP rechtsboven naast de adresregel. Je ziet dan een link, die u via e-mail kunt versturen naar de andere kijkers. Als de andere kijkers op deze link klikken en daarna op NP, zien ze de serie waar jij naar kijkt, op precies hetzelfde moment. Werkt het klikken op de link niet? Kopieer de link dan in de adresregel van uw browser.

Samen Netflix kijken
30 winstgevende aandelen in 5 minuten

8.Ga succesvol beleggen!

Covid wordt vaak al snel gevolgd door crisis en dat is het op financieel gebied ook zeker voor veel mensen. Vergeet niet dat het ook kansen biedt. Zo staan veel aandelen momenteel erg laag, een goed moment om in te stappen op de aandelenmarkt dus. Echt eenvoudig is dit niet en waar moet je beginnen? 10stappen.com zegt het eigenlijk al, in 10 stappen wordt jou in Jip & Janneke taal uitgelegd hoe je eenvoudig start met beleggen zonder grote risico’s te lopen. Interessant en het levert ook nog wat op! Of niet… Maar hé, we zouden positief blijven.

Zoals je kan lezen, geen enkele reden meer om te zeggen dat jij je verveelt de komende tijd. Allemaal leuk, positieve bezigheden! Misschien voel je eerst even die drempel om daadwerkelijk te beginnen, spreek dan met je zus, moeder of vriendin af dit samen te doen. Je zult zien, al snel heb je het nergens anders meer over. En let op.. plan die date met je bed niet te laat op de avond, de tijd vliegt wanneer je eenmaal start!

Deze blog bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van deze links een aankoop doet. Zonder dat dit voor jou extra kosten met zich meebrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *